hozzávalók / 2 adag
1/2 kacsamell (ha nem szeretjük, a zsíros részt, levágva, de őrizzük meg!), kb. fél cm-es szeletekre vágva
6-8 db, 4-5 cm-hosszú póréhagyma fehér része (ha lehet, vékonyabb pórékat keressünk)
1 ek vodka (vagy főző sake)
dashi (japán...
hozzávalók / 2 adag
3 db tojás
0.6 bögre cukor (1 bögre = 250 ml)
0.5 tk sütőpor
3 ek víz
1 bögre liszt
10 dkg sárgabaracklekvár (vagy a kedvenc töltelék)
2 ek napraforgó olaj
elkészítés
Egy tálban jól...
hozzávalók / 3 adag
1 kisebb fej kínai kel fele nagyobb darabokra vágva
1 kisebb csomó (kb.15 dkg) laskagombamegtisztítva, szétválasztva és/ vagy 5-7 fej friss shiitake gomba (a nagyobbak megfelezve)
1-2 csirkecomb kifilézve, bőr nélkül,...
hozzávalók / 2 adag
60 dkg kicsontozott csirkecomb/csirkemell
2 ek szójaszósz
2 ek szaké
2 ek méz
1 ek finomra reszelt friss gyömbér
1 tk növényi olaj
Díszítéshez:
apróra vágott snidling vagy...
hozzávalók / 2 adag
5 dkg lazac (füstölt vagy sima)
10 dkg sushi rizs (a sima rizs sem nagy gond)
2 teáskanál rizsecet (elhagyható, de finom)
2 dl víz
elkészítés
1-1,5 dl-ig töltsük meg a pl. 3 decis...
hozzávalók / 4 adag
40 dkg makréla (szeletben használjuk)
gyömbér ízlés szerint (egy gerezdet ajánlok)
1 dl víz
0.5 dl szaké
0.3 dl mirin (3 evőkanállal ajánlok)
3 ek cukor
1 ek szójaszósz
3...
hozzávalók / 2 adag
400 ml dashi (vagy víz és instant dashi)
2 ek miso
1 db jégcsapretek
1 g wakame
125 g tofu
2 szál snidling (vagy újhagyma)
elkészítés
Készítsük elő a...
hozzávalók / 2 adag
160 g tonhalkonzerv (olajos)
200 g sushi rizs
20 ml mirin
100 g majonéz
2 db nori lap
1 db sárgarépa
0.25 db kígyóuborka
1 ek szójaszósz (ízlés szerint)
1 ek wasabi...
hozzávalók / 4 adag
25 dkg rizs (rövid szemű, de hosszú is lehet)
5 dl víz
2 ek rizsecet (vagy almaecet)
1 ek porcukor
1 tk só
nori lapok
wasabi, szójaszósz , gari (gyömbér) - tetszés szerint
lazac, tonhal, kígyóuborka, tofu,...